Posturologia

posturologia

 

La Posturologia té com a objectiu recuperar l’equilibri natural del cos.

Durant la nostra infància el cos és harmònic i lliure. Són els hàbits incorrectes, les vivències difícils, les situacions complexes a les que ens veiem sotmesos, les que a la llarga es convertiran en els nostres defectes posturals.

 

posturologia

 

Per mitjà del treball corporal anem descobrint quines són les nostres possibilitats, sentint què és el que ens limita, entenent el perquè. I d’una manera molt senzilla, ho modifiquem.

OBJECTIUS:

 

  • PRENDRE CONSCIÈNCIA dels moviments dels nostre cos, entendre que ens movem per hàbits adquirits. Descobrir d’on venen i atrevir-nos a qüestionar-los per poder alliberar-nos de patrons posturals que no ens ajuden.

 

  • APRENDRE A INTERPRETAR ELS SÍNTOMES. Entenent que el cos no fa res de forma casual, i que tota postura te la seva causalitat. Comprendre el llenguatge del cos. Entendre que el cos va registrant totes les vivències i que les experiències o conflictes sovint queden registrats en forma de tensions, que amb el temps poden fer-se cròniques, generant cuirasses musculars que mitjançant la pràctica podem localitzar.

 

  • CULTIVAR UNA ESCOLTA ACTIVA I UN DIÀLEG AMB EL COS Aprenent a interpretar els signes i símptomes que ens envia el cos, podrem iniciar un diàleg, anticipant-nos per substituir, modificar o evitar allò que els genera.

 

  • EVITAR LA RIGIDESA que és el terreny de la malaltia i donar pas a la flexibilitat que és l’expressió de la salut.

 

No existeix una postura “perfecte”, cadascú té la seva pròpia. Amb aquest treball es busca un cos alliberat de tota la rigidesa, que sigui capaç d’adquirir amb llibertat la postura que precisi en cada moment.

La Posturologia és el resultat de la integració del coneixement d’Occident i d’Orient. Sota el prisma científic de la nostra cultura, la Posturologia reel·labora uns coneixements de més de 5.000 anys de tradició oriental, en un context nou i enriquit.