Meditació

ESTAT DE PLENA CONSCIÈNCIA

La meditació és una pràctica mental, espiritual i emocional que, a través de la concentració en la respiració, ens permet calmar la ment i enfocar el pensament en un sol lloc, en l'aquí i ara, brindant al cos un estat de relaxació profund.

Es remunta a les pràctiques dels monjos budistes en el primer mil·lenni d.c. amb l'objectiu d'assolir l'alliberament de l'esperit. La meditació és una forma de recuperar l'essència d'un mateix i aconseguir la pau interior.

"La pau ve de dins, no busquis fora" - Cautama Buddha"

Tipus de meditació:

Son molts els beneficis de la meditació.  Aconseguim un millor estat de salut general: més capacitat de concentració i atenció, augment de l'energia, relaxació, tranquil·litat mental i física, més control de les emocions, millora la memòria, redueix l'estrès i l'ansietat, entre moltes altres coses.

 • MEDITACIÓ BUDISTA: També coneguda com la meditació completa. És la més coneguda i procedeix dels ensenyaments de Buda. Consisteix en mantenir la ment totalment enfocada en el moment present, no en el passat ni futur, just en l'aquí i ara amb tota l'atenció en la respiració. Ens permet reconnectar amb la nostra essència per deixar enrere els pensaments i emocions.
 • MEDITACIÓ ZAZEN O ZEN: És la pràctica de la meditació en posició assegut, característica del Budisme Zen. Posa èmfasi en la respiració del ventre (llarga, profunda i suau) i la seva posició corporal és més estricta que qualsevol altre tipus: la columna ha de estar recta, barbeta ajupida, ulls oberts i mans al ventre. La meditació Zen s'enfoca en l'experiència del buit, del no-res, i es caracteritza per voler suprimir tot allò innecessari i superflu.
 • MEDITACIÓ VIPASSANA: També coneguda com "meditació penetrant" és originària de l'Índia i ens permet veure les coses tal i com són realment. "Vipassana" significa visió clara. El seu objectiu és aconseguir l'estat de relaxació a través del coneixement interior i l'observació conscient de la respiració. Es focalitza en l'aire entrant i sortint pel nas.
 • MEDITACIÓ TRANSCENDENTAL: El seu origen es remunta a l'antiga Índia i no està relacionada amb creences religioses. És un tipus de meditació basada en la respiració i repetició de mantres. Cada persona repeteix un mantra sagrat durant 20 minuts dues vegades al dia. No és necessària la concentració ni cap tipus de control mental i el seu objectiu és aconseguir un estat de calma.
 • MEDITACIÓ CHAKRA: Aquesta meditació treballa amb els Chakras, que són els centres principals d'energia que tenim en el cos i es visualitzen com espirals d'energia que flueixen al llarg i ample del cos. En la meditació Chakra s'utilitza el so i tècniques de visualització ja que els Chakras recarreguen l'energia que ells desprenen.

 

 • MEDITACIÓ KUNDALINI: El seu objectiu és despertar l'energia Kundalini que resideix a la base de la columna vertebral. A l'alliberar-se l'energia Kundalini, aquesta circula a través de la columna i desperta els Chakras, produïnt un estat d'il·luminació. Aquesta meditació es basa en la respiració i repetició de mantres.
 • MEDITACIÓ MANTRA: Consisteix en meditar a través de la repetició d'un càntic sagrat o mantra. Ens concentrem en la respiració i, a través del càntic i les seves vibracions, s´aconsegueix desconnectar dels nostres pensaments i alliberar la nostra ment. El mantra més conegut és el OM.
 • MEDITACIÓ SUFÍ: És d'orígen Mahometà i és coneguda també com meditació Islàmica. Té com a finalitat despertar els centres espirituals que reposen en silenci a cada ésser humà. La meditació Sufí busca la consecució de la màxima devoció per Déu. S'enfoca en la invocació de frases sagrades o repetició de mantres.
 • MEDITACIÓ KABBALAH: meditació religiosa que van començar a practicar els líders espirituals jueus que pensaven que els apropava a Déu. Al principi s'inhala i exhala en tandes de dues vegades, pronunciant el so "sh" a l'exhalar i el so "mm" a  l´inhalar, per anar calmant la ment.
 • MEDITACIÓ DZOGCHEN: És d'origen Tibetà i es caracteritza per ser la més natural. Es medita naturalment sense mantres ni exercicis de respiració. Només et sentes, respires i ets. És un contacte molt profund amb un mateix. El seu objectiu principal és que tot el que necessitis ho busquis dins teu.
 • MEDITACIÓ TOGLEN: Meditació de base Budista amb influències Tibetanes. El seu objectiu és connectar amb l'origen d'un patiment interior per poder superar-lo.