Ayurveda

ayurveda

 

Ayurveda o "ciència de la vida" és un sistema de medicina tradicional de la India creat fa més de 5.000 anys, que ens permet portar una vida feliç, saludable i en pau a través d'un conjunt de pautes pràctiques i sencilles. Mitjançant aquests principis podem portar al cos i la ment en un equilibri perfecte.

La paraula "Ayurveda" es compon de dues paraules, Ayus (vida) i Veda (ciència) i juntes signifiquen "El coniexement de la vida".

 

ayurveda

 

La ciència de l'Ayurveda s'ha desenvolupat durant miles d'anys i, actualment, està en la vanguarda de medicines del cos-ment-esperit i està guanyant acceptació arreu del món.

Els principals Objectius de l'Ayurveda son:

 

  • PREVENIR
  • TRACTAR I CURAR
  • FOMENTAR LA SALUT (FÍSICA, MENTAL, EMOCIONAL I ESPIRITUAL)
  • VIURE EN ARMONIA AMB LA NATURALESA

 

L'Ayurveda ens ofereix recomanacions específiques molt personalizades per cada individu, sobre l'estil de vida, l'alimentació, l'exercici, les teràpies amb plantes, el son i les pràctiques espirituals, per fomentar, recuperar i mantenir l'equilibri del cos i la ment.

L'alimentació es una part fundamental del Ayurveda. La seva dieta es basa en la constitució individual, per això cada persona té unes necessitats dietètiques pròpies. S'ha de portar una alimentació sana i sobretot variada i quan s'escull el que es vol menjar s'ha de tenir en compte l'estació, el clima, l'hora del día, les característiques de cada aliment així com l'estat emocional a l'hora de menjar.

Actualment l’Ayurveda es reconeguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), per la Organizació Europea de Medicines Complementàries (EPHA), pel Centre de Medicines Alternatives i Complementàries de EEUU (NCCAM) com a primera medicina alternativa del món pel seu valor terapèutic.